Лятото идва, а най-масовото питие – студената бира е в

...
 Лятото идва, а най-масовото питие – студената бира е в
Коментари Харесай

Внимание! Ето за кого бирата е опасна

 

Лятото идва, а най-масовото пиво – студената бира е в съвсем всеки ледник. Ето, обаче при  кои болести би трябвало да избягвате пиенето на този алкохол
-->
Бирата е известно алкохолно пиво, което се любуват милиони хора по света. Тя може да бъде част от обществени срещи, спортни събития или просто миг за релаксация след напрегнатия работен ден. Въпреки това, има някои болести и положения, при които е целесъобразно да се заобикаля потреблението на бира. Днес ще ви опиша за някои от тях и какви са вероятните опасности.

 1. Диабет Хората, страдащи от диабет, би трябвало да бъдат деликатни при потреблението на бира заради нейното високо наличие на въглехидрати. Бирата съдържа малко на брой, която може да увеличи равнищата на захар в кръвта. Това може да бъде изключително проблематично за диабетиците, които се нуждаят от непрекъснат надзор върху равнищата на захар в организма си. 2. Хепатит

При хората с хепатит или други болести на черния дроб, потреблението на алкохол, в това число бира, може да има съществени последствия. Алкохолното наличие в бирата натоварва черния дроб и може да усили риска от напреднало увреждане на органа. Освен това, някои медикаменти, които се употребяват при лекуването на хепатит, могат да се взаимодействат отрицателно с алкохола, което в допълнение усилва риска за здравето.

3. Целиакия

Целиакията е автоимунно заболяване, при което тялото не понася глутена, който се съдържа в пшеницата, ечемика и ечемичния малц - съществени съставки на бирата. Хората с целиакия би трябвало да заобикалят бира и други алкохолни питиета, които съдържат глутен, с цел да предотвратят нежелани признаци и увреждания на тяхната дебелочревна система.

4. Хипертония

Хипертонията, или високото кръвно налягане, е съществено заболяване, което може да бъде влошено от потреблението на алкохол, в това число бира. Бирата съдържа алкохол, който може да увеличи кръвното налягане и да усили риска от сърдечно-съдови болести. Хората с хипертония би трябвало да бъдат изключително деликатни и да се съветват с доктор, преди да употребяват бира или други алкохолни питиета. Важно е да се означи, че всеки човек е друг и е значимо да се консултирате със своя доктор, преди да включите бира или други алкохолни питиета в своята диета, изключително в случай че имате някакви болести или положения. Лекарят ви ще може да ви даде персонализирани препоръки и насоки, съобразени със характерните ви потребности и здравословно положение. Винаги е по-добре да бъдете осведомени и да предприемете защитни ограничения, с цел да се грижите за своето здраве и добробитие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР